Polonia va inculpa doi ruşi în cazul accidentului aviatic soldat cu moartea lui Lech Kaczynski

Autor: Mihai Draghici Postat la 27 martie 2015 37 afişări

Autorităţile judiciare poloneze vor formula acuzaţii împotriva a doi controlori ruşi de trafic aerian în ancheta privind accidentul aviatic din anul 2010, soldat cu moartea preşedintelui polonez Lech Kaczynski, o situaţie care va amplifica tensiunile dintre Polonia şi Rusia.

Procurorul Ireneusz Szelag a declarat că principala cauză a prăbuşirii avionului a fost incapacitatea echipajului de a face faţă adecvat vremii nefavorabile.

Potrivit lui Szelag, procurorii polonezi vor formula acuzaţii împotriva celor doi controlori de ruşi de trafic aerian care au ghidat avionul polonez spre aeroportul din Smolensk (vestul Rusiei).

"Opiniile experţilor ne oferă motive să formulăm acuzaţii împotriva a doi cetăţeni ruşi, membri ai echipei de control aerian", a spus Szelag.

Acuzaţiile vor fi aducerea unui avion într-o zonă de risc aerian, iar a doua va fi provocarea neintenţionată a unui accident aviatic.

Este puţin probabil că Rusia va permite extrădarea celor doi angajaţi în Polonia.

Nouăzeci şi şase de pasageri şi membri ai echipajului, inclusiv preşedintele Lech Kaczynski, au murit în accidentul aviatic din 2010.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
POLONIA,
RUSIA,
/actualitate/polonia-va-inculpa-doi-rusi-in-cazul-accidentului-aviatic-soldat-cu-moartea-lui-lech-kaczynski-14069687
14069687
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.