Polonia: reducerea bugetului UE propusă de Germania este „de neconceput“

Autor: Andreea Anghel Postat la 07 februarie 2013 14 afişări

Polonia, cea mai mare economie din estul Europei, a avertizat că propunerea de a reduce suplimentar cu 30 mld. euro bugetul pe termen lung al UE este ceva „de neconceput“. Fondurile europene sunt unul dintre princi­palele motoare de creştere ale economiei poloneze.

Polonia, cea mai mare economie din estul Europei, a avertizat că propunerea de a reduce suplimentar cu 30 mld. euro bugetul pe termen lung al UE este ceva "de neconceput". Fondurile europene sunt unul dintre princi­palele motoare de creştere ale economiei poloneze. Şefii de state şi de guverne din UE încep astăzi la Bruxelles un summit de două zile în care vor încerca să ajungă la un acord în pri­vinţa bugetului UE pentru perioada 2014-2020 după ce la întâlnirea anterioară, din no­iem­brie, în care s-a discutat propunerea Ger­ma­niei ca bugetul de aproximativ 1.000 mld. euro să fie redus cu 30 mld. euro, nu s-a ajuns la niciun rezultat. Marea Britanie, Germania, Olanda şi Suedia, cei mai mari contribuitori la bugetul UE, au cerut reduceri mai mari decât cele propuse, ca un compromis, de preşe­dintele Consiliului European Herman Van Rompuy, motivând că bugetul UE nu trebuie să crească în timpul crizei financiare. Cele patru state consideră că finanţarea UE trebuie să reflecte austeritate, iar guvernele nu trebuie să-şi relaxeze politicile bugetare. Guvernul polonez se opune vehement reducerii fondurilor pentru agricultură şi a celor pentru proiecte structurale, Polonia fiind principalul beneficiar al acestor bani.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/polonia-reducerea-bugetului-ue-propusa-de-germania-este-de-neconceput-10549387
10549387
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.