Polonezii cuceresc moda românească: 10 branduri fac afaceri de 1,5 mld. lei cu 400 de magazine

Postat la 23 ianuarie 2019 556 afişări

Polonezii cuceresc moda românească: 10 branduri fac afaceri de 1,5 mld. lei cu 400 de magazine

Retailul „made in Polonia“ prinde contur pe piaţa locală de modă, zece branduri cu aproape 400 de magazine având afaceri estimate de ZF la 1,5 mld. lei. Companiile care au luat naştere în cea mai puternică economie din regiune au în­ce­put să se extindă în România în urmă cu circa un deceniu, iar numărul lor continuă să crească, doar anul trecut două nume noi punându-şi piaţa locală pe harta proprie.

Pepco, CCC şi grupul LPP (cu cele cinci branduri ale sale) sunt cei mai importanţi ju­cători ca nivel al businessului, însă în total Ziarul Financiar a identificat zece companii ac­tive în România.

Au fost luate în calcul reţele din sectoarele de îmbrăcăminte, încălţăminte, echipamente sportive şi cosmetice, mai exact companiile care au retail în România.

„Cu o poziţionare foarte bună, România este a doua piaţă din regiune ca mărime, similară cu cea poloneză, cu un consum sus­ţinut de creşterea salariilor şi în care brandurile po­loneze şi-au stabilit deja o prezenţă pu­ter­ni­că pe zona de fashion şi nu numai“, spu­nea la fi­nalul anului trecut Brînduşa Grama, asso­ciate retail agency în cadrul companiei de con­sultanţă imobiliară Colliers International Romania.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
branduri,
afaceri,
magazine,
moda,
polonezi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.