Poliţistul Marian Godină, inclus într-un top al personalităţilor care au modelat Europa în 2016, alături de George Soros, Erdogan sau primarul Londrei

Postat la 07 decembrie 2016 177 afişări

Poliţistul Marian Godină, inclus într-un top al personalităţilor care au modelat Europa în 2016, alături de George Soros, Erdogan sau primarul Londrei

Poliţistul român Marian Godină, care a făcut senzaţie pe Internet cu postările sale de pe pagina de Facebook, a fost inclus de Politico într-un top al celor 28 de personalităţi care au modelat şi schimbat Europa anul acesta.

Godină este prezent în top alături de personalităţi consacrate din politica europeană, precum primul primar musulman al Londrei, Sadiq Khan, sau Frauke Petry, ”speranţa” populiştilor din Germania.

De asemenea, Recep Erdogan, preşedintele Turciei a fost inclus în top, precum şi George Soros, miliardarul în jurul căruia s-au construit numeroase controverse.

La fel ca mulţi alţi poliţişti din jurul lumii, Marian Godină a primit un telefon de la un şef furios. Voia să îl vadă imediat.

În urmă cu câţiva ani, poliţistul Godină, un ofiţer de trafic într-un oraş de 250.000 de oameni din munţii Transilvaniei, a tras pe dreapta un şofer beat, care a ales să recunoască fapta într-un mod inedit şi cu un limbaj ”colorat”.

Vara trecută,  când şefii lui Godină au văzut că a postat incidentul pe Facebook, nu au fost amuzaţi de limbajul folosit şi i-au cerut să îşi oprească contul de Facebook. Godină, acum în vârstă de 29 de ani, s-a simţit atât de umilit, încât s-a gândit să renunţe la viaţa de poliţist.

Dar peste noapte, după ce pagina lui de Facebook a fost oprită, serverul poliţiei din Braşov a picat, fiind bombardat de complimente şi de mesaje care îl susţineau pe poliţist. Ziua următoare, şefii săi i-au cerut să reactiveze pagina.

Deşi nu ştiam, pagina de Facebook a lui Marian Godină ajunsese celebră. De decenii, poliţiştii de trafic din România au fost ţinta glumelor care ţinteau lipsa de integritate, inteligenţă şi educaţie.

Postările de pe pagina de Facebook a poliţistului Godină au fost atât de amuzante, corecte gramatical şi oneste, iar faptul că din când în când critica în mod public corupţia pe care o vedea, i-au adus În prezent, pagina lui Godină numără peste 260.000 de fani, el bucurându-se de un val masiv de popularitate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.