Politică şi fotbal la turneul final al Cupei Mondiale din Rusia

Postat la 12 iunie 2018 40 afişări

Turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal din 2018 din Rusia este considerat a fi cel mai politizat eveniment sportiv din ultimii ani.

Politică şi fotbal la turneul final al Cupei Mondiale din Rusia

Există o lungă listă de controverse politice care preced întrecerea sportivă ce ar urma să demonstreze că sportul şi fair-play-ul prevalează în faţa jocurilor politice interne sau internaţionale. Rusia vrea, însă, să demonstreze că poate să asigure condiţiile optime de securitate ce sunt impuse pentru un asemenea eveniment.

Pe data de 14 iunie 2018 se va da lovitura de începere a unui nou turneu final al Cupei Mondiale la fotbal, cel mai controversat şi cel mai politizat din istoria acestei competiţii. De data aceasta în Rusia. Este pentru prima dată când acesta se desfăşoară în estul Europei, pe doua continente, întrucât Ekaterinburg, una din gazdele turneului, este dincolo de munţii Ural, în Asia. Rusia şi-a prezentat candidatura în anul 2009 şi a fost selectată la data de 2 decembrie 2010 în dauna Angliei, Spaniei şi Portugaliei, ca şi a Olandei şi Belgiei. Este pentru a treia oară, consecutiv, când unul din statele BRICS primeşte nominalizarea, după Africa de Sud şi Brazilia.

Citiţi mai multe pe Monitorul Apărării

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.