BERD: România are nevoie de îmbunătăţirea infrastructurii, de inovare şi de investiţii

Postat la 12 iunie 2018 55 afişări

România are nevoie de un nou model economic, bazat nu doar pe creştere economică, ci şi pe îmbunătăţirea infrastructurii, pe inovare şi pe investiţii, este una dintre concluziile Transition Report 2017-2018, conceput de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

BERD: România are nevoie de îmbunătăţirea infrastructurii, de inovare şi de investiţii

De asemenea, în cadrul conferinţei de presă BNR-BERD de marţi, Roger Kelly, economist şef în cadrul BERD, a transmis şi un avertisment cu privire la intrarea în aşa-numita "capcană a venitului mediu".

În esenţă, este vorba de scăderea ratei de creştere economică pe măsură ce economia se dezvoltă şi veniturile pe cap de locuitor cresc. Acest fenomen este favorizat de lipsa reformelor structurale, de lipsa inovării şi de epuizarea avantajelor caracteristice economiilor în curs de dezvoltare (de ex. forţa de muncă ieftină).

Pentru a evita "capcana venitului mediu" este nevoie de adoptarea unui nou model economic, bazat pe îmbunătăţirea infrastructurii - care au potenţialul de a favoriza investiţiile -, pe inovare - în locul importului de tehnologie - şi de investiţii. De asemenea, importantă este calitatea instituţiilor economice şi politice, precum şi variabilele demografice.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.