Vladescu: E de vazut daca plata ziaristilor pe drepturi de autor e corecta sau e vorba de evaziune fiscala

Postat la 25 august 2010 17 afişări

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, i-a atras atentia, miercuri, unei ziariste acreditate la Guvern ca este "de vazut" daca este platita in mod corect prin drepturi de autor pentru profesia ei sau daca nu cumva modalitatea prin care e platita de angajator reprezinta o forma de evaziune fiscala.

Ministrul Finantelor a intervenit atunci cand, in urma unei intrevederi a premierului cu reprezentantii uniunilor de creatori, ziarista i-a cerut presedintelui Casei Nationale de Pensii, Doina Parcalabu, explicatii mai clare privind modalitatea de declarare a veniturilor din drepturi de autor.

Vladescu a intrebat-o in mod ironic pe ziarista daca este sculptor, scriitor sau poet, iar cand aceasta i-a raspuns ca e jurnalist, ministrul Finantelor a aratat ca e nevoie de clarificarea modalitatii de plata pentru munca prestata de aceasta.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/vladescu-e-de-vazut-daca-plata-ziaristilor-pe-drepturi-de-autor-e-corecta-sau-e-vorba-de-evaziune-fiscala-7041289
7041289
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.