Viitoarea regina fara tron

Postat la 08 ianuarie 2008 1 afişăre

Regele Mihai I a promulgat un nou statut al Casei Regale a Romaniei, prin care a desemnat-o pe fiica sa Margareta drept succesor dinastic si sef al Casei Regale dupa moartea fostului suveran.

Actul promulgat de Regele Mihai are o valoare preponderent simbolica, intrucat, pentru a ajunge suverana a Romaniei, principesa Margareta trebuie sa astepte modificarea Constitutiei si renuntarea la forma de guvernamant republicana, dar si invalidarea de catre Parlament a legii salice, care impiedica accederea persoanelor de sex feminin pe tronul Romaniei. Totusi, potrivit statutului promulgat de Regele Mihai, dupa decesul lui principesa Margareta va primi automat titlul si apelativul de „regina“, indiferent daca se afla sau nu pe tronul Romaniei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/viitoarea-regina-fara-tron-2326852
2326852
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.