Videanu: Observatorul preturilor este un demers preventiv. Autoritatile nu vor interveni in decizia firmelor

Postat la 20 iulie 2010 16 afişări

Observatorul preturilor este un demers administrativ si de prevenire a comportamentelor neconcurentiale, insa nicio autoritate a statului nu va interveni in deciziile comerciale ale firmelor sau optiunile consumatorilor, a declarat, marti, ministrul Economiei, Adriean Videanu.

"Nicio autoritate a statului nu va interveni in decizia unui comerciant sau a unui consumator, daca evident acestia respecta legea. Observatorul se doreste a fi o masura de natura administrativa si preventiva pentru corecta informare a cetateanului, in ideea de a lua deciziile cele mai corecte, pentru ca in perioada de criza pot sa apara speculatii in piata. Cred ca acest observator va avea eficienta scontata", a afirmat Videanu intr-o conferinta de presa.

Prin aceasta masura sunt vizate preturile produselor comercializate in supermarketuri, hipermarketuri, piete si ceilalti retaileri, iar Ministerul Economiei intentioneaza sa extinda monitorizarea si in cazul serviciilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Videanu,
preturi,
demers,
autoritati,
firme,
reglementare
/actualitate/politic/videanu-observatorul-preturilor-este-un-demers-preventiv-autoritatile-nu-vor-interveni-in-decizia-firmelor-6634197
6634197
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.