Ungureanu: Parcă reforma nu a început niciodată în Poliţie, mă voi implica personal

Postat la 23 februarie 2012 16 afişări

Premierul Ungureanu i-a atenţionat pe reprezentanţii Poliţiei Române că se va implica personal în schimbările care trebuie efectuate în structura instituţiei, inclusiv în ceea ce priveşte selecţia şi promovarea cadrelor, deoarece are senzaţia că reforma nu a fost niciodată începută în acest domeniu.

Prezent la bilanţul activităţii Inspectoratului General al Poliţiei Române pe 2011, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a arătat că procesul de reformă nu presupune doar concedieri şi reorganizări de organigrame, ci profesionalizare şi introducerea unor standarde de calitate în activitate. "Deseori la bilanţuri, în discursuri, amestecăm cifrele cu speranţele noastre. Cifrele uneori ascund, nu dezvăluie, şi ştiu că este confortabil să oferim parametri cantitativi, pentru că în felul acesta de multe ori dăm deoparte evaluarea calitativă. Observ în limbajul multora dintre cei care se referă la bilanţuri, mai ales în structurile ministerelor cu implicare majoră în siguranţa cetăţeanului, termeni care ameninţă să îşi piardă înţelesul: reformă, modernizare, redobândirea încrederii, recâştigarea imaginii. Ei au valoare în situaţia în care sunt susţinuţi de evidenţă. Nu pot să nu spun că ori de câte ori vorbim, de la an la an, de o nouă reformă în activitatea Poliţiei Române, încep să cred că ea nu a fost niciodată începută, că fiecare nou conducător, nou şef de departament, are o viziune proprie asupra înţelesului acestui termen şi îşi pierde legătura directă cu problemele reale, evitând să se refere la disfuncţionalităţi sau la problemele reale ale sistemului", a spus Ungureanu.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mihai ungureanu,
politie,
implicare,
reforma
/actualitate/politic/ungureanu-parca-reforma-nu-a-inceput-niciodata-in-politie-ma-voi-implica-personal-9337502
9337502
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.