Un razboi care se duce pe deasupra lui Boc

Autor: Mihai Mitrica Postat la 25 aprilie 2011 13 afişări

Presedintele Traian Basescu a reusit din nou sa faca agenda politica in ultima saptamana, dupa ce a rabufnit violent, aparent la adresa sustinatorilor candidaturii lui Vasile Blaga la sefia PDL. Basescu a acuzat faptul ca ar fi fost implicat fara voia sa in cursa interna din partid, insa remarcele sale au parut indreptate mai degraba spre delegatii inca nehotarati de la congresul PDL de luna viitoare.

Daca sustinerea presedintelui pentru Emil Boc nu mai e de ani buni un secret, rivalitatea sa cu Vasile Blaga - tradusa in sicane prezidentiale pe care secretarul general PDL le-a parat pana acum fara sa riposteze - nu pare un semn chiar bun pentru candidatura actualului presedinte al democrat-liberalilor. Astfel, Emil Boc apare inca o data ca un personaj secundar intr-un razboi purtat de mentorul sau politic, ceea ce ar putea sa nu-l avantajeze intr-o cursa uninominala precum cea de la sefia PDL.

Pana acum, Emil Boc nu a facut nicio declaratie care sa-l vizeze pe vreunul dintre contracandidatii sai, Vasile Blaga sau Toader Paleologu. La adresa acestuia din urma, Elena Udrea a lansat o intepatura deloc voalata, scriind pe Facebook: "Nu pot sa nu remarc atacul sincronizat al trusturilor lui Vantu si Voiculescu la adresa celor care il sustin pe Emil Boc la sefia PDL. (...) Daca nu as sti ca PDL nu este PSD pentru ca noi nu ne atacam reciproc folosindu-ne de adversari, mai ca as fi crezut ca Vantu, Voiculescu, Ponta, Antonescu sunt interesaţi in alegerea unui anume presedinte in fruntea partidului nostru. Probabil Paleologu. Voi ce credeti?"

Prima consecinta a discursului lui Basescu a fost revenirea la sistemul clasic de numire a delegatilor, dupa ce cu o saptamana inainte fusese aproape stabilita triplarea numarului de votanti la congers, in aparentul beneficiu al lui Vasile Blaga. In consecinta, cei trei candidati la functia suprema in partid - Boc, Blaga si Paleologu - va trebui sa obtina voturile majoritatii celor 1.400 de delegati, la fel ca si la congresele precedente.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/un-razboi-care-se-duce-pe-deasupra-lui-boc-8188794
8188794
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.