Un caz inchis

Postat la 19 noiembrie 2007 1 afişăre

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii s-a abtinut sa ia o hotarare in cazul ministrului de externe Adrian Cioroianu, reclamat de o asociatie care militeaza pentru drepturile tiganilor pentru declaratiile pe care le-a facut in legatura cu deportarea infractorilor romani in desert.

CNCD si-a motivat decizia prin faptul ca s-a antepronuntat, printr-un comunicat emis in data de 6 noiembrie unde a condamnat public declaratiile sefului diplomatiei, considerandu-le ofensatoare "la adresa unor comunitati". Masura Consiliului a starnit proteste in randul adversarilor ministrului, care au incriminat o noua declaratie a acestuia, potrivit careia anunta ca deportarea "nu se va produce prea curand". Ulterior, surse din institutie au declarat pentru agentia Mediafax ca de fapt CNCD l-ar fi sanctionat cu avertisment pe ministru daca ar fi putut judeca fondul cauzei. In calitate de sef politic al ministrului de externe, premierul Tariceanu a declarat ca din punctul de vedere al conducerii PNL, cazul declaratiilor lui Cioroianu este inchis si ca nu constituie o tema de discutie in partid.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CNCD,
discriminare,
Cioroianu
/actualitate/politic/un-caz-inchis-1044330
1044330
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.