Udrea, pe blog: Trebuie sa-i facem pe romani sa vada mai repede lucrurile pozitive pe care le facem

Postat la 17 februarie 2011 7 afişări

Liderul PDL Elena Udrea sustine, pe blog, ca timpul pana cand romanii vor incepe sa resimta in buzunarele proprii efectele unei cresteri economice in 2011 poate fi mare, ea mentionand ca aceasta este logica dezbaterii asupra formulei guvernamentale pe care PDL o va sustine in continuare.

Presedintele PDL Bucuresti mentioneaza ca Institutul National de Statistica a facut publice datele economice ale anului 2010, doua dintre informatii fiind "incurajatoare": crestere economica de 0,1% in trimestrul IV si contractie economica totala de 1,2%. "Daca la calculul total mai adaugam si inundatiile din vara anului trecut, care ne-au costat 0,6% din PIB, ajungem la o scadere a PIB de doar 0,6%, desi FMI estima o contractie de 1,9%. Putem interpreta datele ca pe un semnal ca economia Romaniei incepe sa se stabilizeze. Mai mult, perspectivele unei cresteri economice in 2011 sunt cat se poate de concrete. Cu conditia sa alocam bani catre investitii in infrastructura, creand noi locuri de munca. Astfel vom scadea si presiunea pe Bugetul Asigurarilor Sociale. Fara turbulente economice majore in regiune si cu stabilitate politica interna, avansul economic de anul acesta poate fi chiar mai mare decat 1,5%, cat am estimat noi initial", scrie ministrul.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
udrea,
blog,
pdl,
masuri
/actualitate/politic/udrea-pe-blog-trebuie-sa-i-facem-pe-romani-sa-vada-mai-repede-lucrurile-pozitive-pe-care-le-facem-7990881
7990881
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.