Udrea: Il sfatuiesc pe Voiculescu sa investeasca in turism salariile celor platiti sa toace orice e bun in tara asta

Postat la 03 iulie 2011 10 afişări

Elena Udrea, ministrul dezvoltarii si al turismului, sustine "categoric" vanzarea activelor din turism pe care statul le mai detine, cu conditia ca potentialii cumparatori sa aiba obligatia sa investeasca in modernizarea obiectivului si sa faca turism.

"Pentru asta trebuie sa se faca o buna mediatizare a actiunii pentru a atrage investitori. Pentru ca nu se inghesuie nimeni. Noi am scos de un an de zile la licitatie structurile care le aveam pe litoral. Dupa un an, am reuşit sa vindem un magazin si un imobil neamenajat in Mamaia. Nu terenurile, nu vilele, nu hotelul de cinci stele Mamaia", explica Udrea pe blogul sau.

Acum este un bun moment pentru a face investitii in turism, afirma ministrul, "pentru ca preturile sunt mici si este o perioada in care se aplica o politica de sustinere reala a acestui sector economic". Ea face apel catre cei care cauta afaceri profitabile pe termen mediu si lung este sa investeasca in turismul romanesc. "Ma adresez si cunoscutilor, amicilor, colegilor din toate partidele, oricui interesat, din tara sau din afara ei, cetatean roman ori strain, persoana fizica sau juridica, etc. si ii asigur pe toti ca vor primi tot sprijinul din partea MDRT, in conditiile legii", sustine Udrea.

Ea il sfatuieste si pe Dan Voiculescu sa investeasca in turism "banii pe care ii cheltuie platind salarii celor care pe care i-a programat sa toace orice lucru bun care se face in tara asta si pe oricine care vrea sa o miste din loc, bani pe care. de altfel, i-a castigat pe spinarea statului". Elena Udrea il indeamna insa pe Voiculescu, cu ironie, "sa nu repete experienta lui Vantu, care a luat pe nimic hotelurile si bazele de agrement din Delta si le-a lasat in paragina acum".

Guvernul PSD din 2000-2004 a privatizat fara sa tina cont de nevoile turismului, apreciaza Udrea. "Zeci de hoteluri au fost luate pe nimic si folosite drept ipoteca pentru credite de zeci de milioane. Acum sunt intr-o stare avansata de degradare si nu pot primi turişti, fiind inchise de controalele MDRT. Adevaratii investitori in turism au de suferit din cauza comportamentului acestor agenti economici, care flutura dreptul constitutional de proprietate. Am promovat cu mare opozitie o lege a exproprierilor si speram sa le luam hotelurile inapoi", arata ministrul.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/udrea-il-sfatuiesc-pe-voiculescu-sa-investeasca-in-turism-salariile-celor-platiti-sa-toace-orice-e-bun-in-tara-asta-8432898
8432898
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.