UDMR, solicitata din nou sa-si confirme sustinerea fata de PDL

Autor: Mihai Mitrica Postat la 26 februarie 2011 9 afişări

Guvernul va forta mana opozitiei parlamentare sa depuna o motiune de cenzura in aceasta saptamana, cand a anuntat ca isi va asuma raspunderea pe proiectul noului Cod al Muncii.

Momentul nu este ales intamplator, ci dupa congresul UDMR, cel mai important partener de guvernare al PDL, ca test pentru capacitatea de rezistenta a coalitiei. De asemenea, inainte de a lamuri misterul viitorului sau politic (la conducerea Guvernului, la cea a partidului sau la ambele), premierul Emil Boc a anuntat ca va convoca si formatiunile pro-guvernamentale ca sa parafeze o noua intelegere politica de sustinere a Guvernului.

Strategia poate fi benefica, intrucat ar obliga noua conducere a UDMR sa aleaga repede daca se mai gandeste la varianta sprijinirii opozitiei PSD-PNL, fara a avea timp de negocieri cu aceasta. In plus, premierul Boc se poate concentra apoi pe propriul traseu politic intr-o lupta pentru putere in interiorul PDL care se anunta aprinsa.

Semnale discrete, dar ferme din partea unor lideri marcanti, ca Elena Udrea si Cristian Preda, au sugerat ca Emil Boc se va retrage strategic de la sefia Guvernului (fiind deci nevoie apoi de o noua reinvestire a unui alt guvern, altul decat cel care isi asigura acum parafe de sustinere de la coalitie) pentru a se concentra pe viitorul partidului, insa lipsa unei alternative pentru sefia cabinetului arunca deocamdata aceasta ipoteza in imponderabilitate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
UDMR,
opozitie,
PDL,
motiune,
codul muncii,
Boc,
Preda,
Udrea
/actualitate/politic/udmr-solicitata-din-nou-sa-si-confirme-sustinerea-fata-de-pdl-8014141
8014141
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.