Tripleta Popescu-Verestoy-Tariceanu. Cum au devenit mai bogati cu milioane de euro intr-o zi

Postat la 28 ianuarie 2011 11 afişări

FP are ca actionari, in afara de stat si companii de investitii, si peste 5.000 de persoane fizice care detin fiecare mai putin de 1% din capitalul FP, dar numele lor nu pot fi facute publice, potrivit legii.

Romanii care au actiuni la Fondul Proprietatea (FP) au putut sa vada, odata cu listarea la Bursa de Valori Bucuresti a Fondului, cat valoreaza certificatele lor de actionari. Ceea ce pana atunci se putuse tranzactiona doar pe piata gri, la preturi mici, a capatat oficial o valoare, din 25 ianuarie, dupa listarea la Bursa a actiunilor Fondului. Astfel, politicieni precum Calin Popescu Tariceanu, Verestoy Attila si Ionut Popescu au devenit intr-o zi mai bogati cu cateva milioane de euro. Senatorul UDMR Verestoy Attila detine 41,2 milioane de actiuni la Fondul Proprietatea, potrivit propriei declaratii de avere, publicata in noiembrie 2010. Acesta a mentionat in declaratia de avere si cota de participare pe care o detine la Fond, adica 0,28%, dar nu a mentionat pretul la care au fost cumparate actiunile. Actiunile detinute de senatorul UDMR la Fond valorau joi 6,18 milioane euro. Contactat de gandul, senatorul UDMR nu a dorit sa dea detalii despre investitia sa in actiuni ale Fondului Proprietatea, indemnandu-ne sa consultam declaratia sa de avere. "Nu doresc sa comentez. Aflati totul din declaratia mea de avere. Sunt la volan, nu pot vorbi. Va multumesc", a fost raspunsul senatorului UDMR. La insistentele noastre de a reveni cu un telefon mai tarziu, raspunsul a fost scurt. "Nu, multumesc". Verestoy Attila are o avere estimata de Forbes la 60 milioane de euro.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
bursa,
Fondul Proprietatea,
actiuni,
capital
/actualitate/politic/tripleta-popescu-verestoy-tariceanu-cum-au-devenit-mai-bogati-cu-milioane-de-euro-intr-o-zi-7926498
7926498
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.