Toate tunurile pe orient

Postat la 08 ianuarie 2008 1 afişăre

Presedintele american George W. Bush a anuntat ca o reglementare a conflictului israelo-palestinian va avea loc in acest an si a dat asigurari ca israelienii si palestinienii vor incheia un acord pana la sfarsitul anului, in vederea crearii unui stat palestinian independent.

Bush si-a programat pentru aceasta saptamana un turneu in Orientul Mijlociu, avand programate vizite in Israel, Cisiordania, Kuwait, Bahrain, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudita si Egipt. In acelasi timp, seful diplomatiei americane, Condoleezza Rice, l-a primit la Washington pe ministrul de externe al Libiei - o premiera in ultimii 36 de ani de istorie diplomatica dintre cele doua state.

Atat turneul lui Bush in Orientul Mijlociu, cat si discutiile purtate de Condoleezza Rice la Washington sunt considerate de analisti drept o incercare a administratiei americane de a cauta sa obtina in 2008 o victorie cel putin simbolica pe plan diplomatic, care sa mai atenueze din imaginea extrem de negativa capatata de pe urma conflictului din Irak.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
diplomatie,
Orientul Mijlociu
/actualitate/politic/toate-tunurile-pe-orient-2326821
2326821
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.