Taierea mieilor

Postat la 23 august 2010 9 afişări

Dupa cum o arata semnele ultimelor saptamani, analiza pe care presedintele Traian Basescu a anuntat-o in cazul Guvernului are toate sansele sa se fi terminat inainte de a incepe oficial pe 1 septembrie. O sedinta furtunoasa de saptamana trecuta a conducerii democrat-liberale a scos la iveala principalele doua teme care vor contura viitorul imediat: se vor face sacrificii de imagine si partidul va obtine un rol tot mai important in deciziile si actiunile Guvernului.

La presiunea sondajelor tot mai nefavorabile, PDL se pregateste de schimbari importante la capitolul imagine, urmand sa dubleze treptat actuala garnitura de conducere cu oameni inca neafectati de eroziunea guvernarii. Premierul Emil Boc insusi va avea de infruntat o data pe luna nemultumirile grupurilor parlamentare PDL, in cadrul unor programate consfatuiri periodice, iar parlamentarii partidului vor avea in fata mult mai des decat pana acum membri ai Guvernului carora sa le poata adresa plangerile din teritoriu.

La amintita sedinta, nemultumirile alesilor locali PDL la adresa membrilor Guvernului i-au vizat, dupa cum era de asteptat, pe cei lipsiti de sprijin politic: titularii de la Finante, Agricultura si Educatie. Alaturi de ministrul muncii, acestia constituie falanga nealiniata politic din guvernul condus de Emil Boc si zona probabil cea mai afectata de anuntatele schimbari de la inceputul toamnei.

La fel, intr-una din tot mai desele iesiri publice din ultima vreme, presedintele Traian Basescu s-a limitat sa-i atace barbateste pe intelectualii PDL care au criticat Guvernul fara sa depuna intai un memoriu cu nemultumiri la registratura partidului. Impresia generala a fost la un moment dat ca Sever Voinescu, Cristian Preda (mai nou si Radu F. Alexandru) se sprijina pe o intelegere oculta cu Cotrocenii, insa se pare ca virulenta criticilor a deranjat mai mult decat sperau promotorii lor. Delegitimarea publica de catre presedinte a discursurilor critice din interiorul PDL (care, e drept, se purtau mai mult in presa decat la sedintele de partid) a reusit sa faca liniste si sa-i permita premierului Emil Boc sa ridice la randul sau tonul la adresa rebeliunii intelectuale democrat-liberale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
prim-plan,
Guvern,
remaniere,
PDL
/actualitate/politic/taierea-mieilor-6979489
6979489
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.