Taberele din PDL s-au delimitat clar cu ocazia remanierii

Postat la 13 septembrie 2010 18 afişări

Singurii care au ramas saptamana trecuta sa poarte public ecourile remanierii au fost doi dintre cei mai importanti lideri ai PDL, ministrii Elena Udrea si Vasile Blaga. Atacul declansat de cel din urma (“in locul ei imi dadeam demisia”) pentru ca titulara de la Dezvoltare a sustinut public demisia premierului Emil Boc a ramas fara o replica pe masura din partea Elenei Udrea, care s-a marginit sa reafirme sustinerea pentru deciziile luate de majoritatea colegilor din PDL.

Interesanta a fost insa o declaratie printre randuri a presedintelui Traian Basescu care, intr-o noua dubla aparitie la TVR si Radioul public, a spus ca avea pregatita si o noua varianta de premier in cazul demisiei lui Emil Boc, cu pastrarea actualei coalitii de guvernare. Zvonurile privind tensiunile acumulate intre cei doi cu prilejul remanierii (in care Boc ar fi fost in cele din urma constrans de la Cotroceni sa renunte la Adriean Videanu si Radu Berceanu) au parut, asadar, sa se confirme partial. Asta desi Basescu a anuntat sprijinul sau public pentru cabinetul rezultat si increderea ca 2011 va insemna iesirea din criza economica.

De cealata parte, unul dintre marii invinsi ai remanierii - Adriean Videanu, retras "la cerere" pentru a se ocupa de treburile partidului - a repus pe tapet problema alegerilor interne si a Conventiei Nationale a partidului, la care sa se aleaga noua garnitura de lideri. Amanate la inceputul anului pentru ca Guvernul sa se poata concentra pe masurile anticriza si de restructurare, alegerile interne din PDL sunt o miza importanta pentru Elena Udrea si grupul de dizidenta din interiorul partidului, care spera cu acest prilej sa puna in practica indemnul prezidential mai vechi de a intineri structura de conducere.

Momentul Conventiei este insa foarte important in raporturile de putere, in aceasta perioada filialele fiind dominate - dupa cum s-a vazut - de loialii actualului presedinte Emil Boc, secondat de Vasile Blaga si Adriean Videanu. Ca riposta la anuntul lui Videanu, Raluca Turcan - una dintre dizidente - a cerut si ea public sa se rediscute propunerea Elenei Udrea de separare a oamenilor de afaceri de viata de partid, cu tinta directa spre actualul prim-vicepresedinte, posesor al unei averi considerabile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
prim-plan,
Guvern,
remaniere,
PDL,
Udrea,
Blaga
/actualitate/politic/taberele-din-pdl-s-au-delimitat-clar-cu-ocazia-remanierii-7183815
7183815
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.