Spectrul anticipatelor

Postat la 09 august 2010 15 afişări

Premierul italian Silvio Berlusconi a promis ca va organiza alegeri anticipate la primul incident cu grupul parlamentar al dizidentilor care au parasit partidul sau (Poporul Libertatii, PDL), dupa ruptura cu Gianfranco Fini, presedintele Camerei.

"In vara asta ne odihnim, sa ne incarcam bateriile si sa ne pregatim de alegeri", a spus Berlusconi. Aceste declaratii au fost facute dupa ce Camera Deputatilor a respins o motiune prin care se cerea demisia unui membru al guvernului Berlusconi, gratie abtinerii disidentilor condusi de Gianfranco Fini, ceea ce a evitat provizoriu riscul caderii guvernului si organizarea unor alegeri anticipate.

Motiunea de cenzura a fost respinsa cu 299 de voturi (ale PDL si aliatului sau, Liga Nordului) si 75 de abtineri (disidenti PDL si deputati de centru), fiind sustinuta, in schimb, de 229 de deputati din opozitia de stanga, in principal din Partidul Democrat.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/spectrul-anticipatelor-6795928
6795928
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.