Senatori PSD: Numirea lui Blaga la Senat, făcută prin încălcarea deciziei CC din 2005

Postat la 29 noiembrie 2011 10 afişări

Senatorii PSD Lia Olguţa Vasilescu, Iulian Băsescu şi Dan Şova susţin că decizia de luni a Senatului privind numirea senatorului PDL Vasile Blaga la şefia instituţiei este contrară deciziei din 2005 a Curţii Constituţionale.

Senatorul PSD Iulian Bădescu consideră că procedura din Senat a reprezentat un test pentru disponibilitatea PDL de a respecta principiile constituţionale. "Nu cred că cineva se aştepta ca PDL să respecte astăzi decizia Curţii Constituţionale din 2005, privind înlocuirea din funcţie a preşedintelui Camerei Superioare. Astăzi, a fost un test pentru disponibilitatea PDL de a respecta principiile constituţionale. Am văzut că nu are această disponibilitate. Opoziţia a încercat, în mod corect, să recupereze o funcţie pierdută de multă vreme, ca urmare a agendei personale a fostului preşedinte al Senatului. Această procedură a fost blocată pentru că PDL consideră menţinerea la putere şi întărirea la putere mai importante decât orice procedură constituţională. Vom continua lupta la Curtea Constituţională, dar, indiferent de decizia acesteia din urmă, rămâne comportamentul incalificabil al PDL şi al partenerilor săi", a declarat Iulian Bădescu, citat într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
Vasile Blaga,
senat,
presedintie,
psd,
reactii
/actualitate/politic/senatori-psd-numirea-lui-blaga-la-senat-facuta-prin-incalcarea-deciziei-cc-din-2005-9015403
9015403
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.