Seitan: „Scoala romaneasca s-a rupt de piata muncii“

Postat la 26 februarie 2010 14 afişări

Statul cheltuie degeaba banii pe cursuri de recalificare si reconversie in domenii in care nu exista cerere, precum cofetari si frizeri, in loc sa tina cont de realitatile de pe piata muncii, spune Mihai Seitan, ministrul Muncii.

"Exista un mare «gap» (gol - nr.r) intre ceea ce pregateste scoala romaneasca, dar si cea europeana si ceea ce se cere pe piata muncii (...) Scoala romaneasca s-a rupt de piata muncii", a spus joi Seitan, cu ocazia unei dezbateri pe tema pietei fortei de munca. El a reamintit de cursurile de recalificare pentru cofetari si frizeri, organizate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) in urma cu cativa ani si care s-au dovedit un total esec: nici 10% dintre absolventi nu si-au gasit un loc de munca.

Seitan il contrazice astfel pe Traian Basescu, care in vara anului trecut i-a cerut ministrului Educatiei de atunci sa adapteze programa scolara si la acele meserii criticate acum de ministrul Muncii. "Toate semnalele sunt: nu mai avem mecanici auto, tinichigii auto pregatiti in scoli. Nu mai avem licee agricole, s-au diminuat. Nu mai sunt licee de alimentatie, sa facem ospatari, sa facem ce ne trebuie", a spus in iunie seful statului.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/seitan-scoala-romaneasca-s-a-rupt-de-piata-muncii-5629034
5629034
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.