Se pare ca revolutia din Georgia a fost blat

Postat la 31 mai 2010 44 afişări

Opozitia de la Tbilisi a pornit o ampla campanie ca sa demonstreze ca actualul presedinte Mihail Saakasvili (foto) ar fi infaptuit “revolutia trandafirilor” din toamna lui 2003 cu complicitatea partidului aflat atunci la putere.

Demersul, grupat sub numele "Poporul judeca puterea", este initiat de liderul miscarii "Tetrebi" (Albii), Teimur Sasiasvili. Acesta a transmis justitiei si a facut publica una dintre cele trei inregistrari audio pe care spune ca le detine, facuta in noiembrie 2003, cu cateva zile inainte de "revolutia trandafirilor" si care ar arata ca "lovitura de stat din noiembrie a fost planificata de elita politica de atunci a Georgiei".

In principal, era vorba despre incercarea de a stabili o intrevedere intre fostul presedinte Eduard Sevardnadze si Saakasvili pentru a-si coordona miscarile. In urmatoarea inregistrare anuntata, Sasiasvili sustine ca are dovezi ca fostul premier Zurab Jvania, lider al revolutiei trandafirilor, dar critic al lui Saakasvili, ar fi fost asasinat si nu ar fi murit ca urmare a unui accident.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
Georgia,
revolutie,
Mihail Saakasvili
/actualitate/politic/se-pare-ca-revolutia-din-georgia-a-fost-blat-6197731
6197731
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.