Saakasvili al Georgiei: Dupa mine, tot eu

Postat la 26 iulie 2010 11 afişări

Presedintele georgian Mihail Saakasvili, care isi va incheia in 2013 cel de-al doilea si ultimul mandat, a depus in parlament un proiect de constitutie care reduce in mod considerabil competentele prezidentiale.

Guvernul si premierul vor fi numiti de parlament, potrivit acestui proiect. Criticii considera ca Mihail Saakasvili ar putea ajusta constitutia pentru a ramane la putere si dupa 2013, devenind un premier puternic. Presedintia dezminte insa acest lucru.

Presedintele georgian, care a preluat puterea in urma unei revolte populare denumite "revolutia trandafirilor", in 2003, si-a vazut reputatia patata dupa ce a reprimat manifestatia opozitiei, in 2007, si mai ales dupa conflictul armat pe care l-a provocat cu Rusia, in 2008. Dupa acest razboi scurt, Moscova a recunoscut independenta a doua regiuni separatiste georgiene, Osetia de Sud si Abhazia.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/saakasvili-al-georgiei-dupa-mine-tot-eu-6690701
6690701
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.