Sa-i facem praznicul

Postat la 21 iunie 2010 7 afişări

Familia lui Ratko Mladici, dat in urmarire dupa inculparea de catre Tribunalul Penal International (TPI), a cerut ca fostul lider militar al sarbilor din Bosnia sa fie declarat mort, deoarece din februarie 2003 nu exista nici o dovada care sa arate ca acesta traieste.

Potrivit legislatiei locale, o persoana disparuta poate fi declarata moarta daca este in varsta de peste 70 de ani si daca nu a fost gasita de cel putin cinci ani. Presedintele Consiliului national pentru cooperarea cu TPI, Rasim Ljajici, a declarat ca acest demers al familiei Mladici nu va avea nici o influenta asupra activitatilor de gasire a generalului, dat in urmarire. Mladici este inculpat de TPI deoarece a planificat asedierea orasului Sarajevo, soldata cu 10.000 de morti, cat si masacrarea a circa 8.000 de barbati si adolescenti musulmani la Srebrenita in iulie 1995.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ratko Mladici,
razboi,
serbia,
tpi
/actualitate/politic/sa-i-facem-praznicul-6430644
6430644
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.