Sa fie mai multi poli

Postat la 30 octombrie 2007 1 afişăre

Populatia globului doreste o lume multipolara, in care puterea SUA sa se diminueze in paralel cu cresterea rolului Uniunii Europene pe scena internationala, arata cel mai mare sondaj de opinie realizat vreodata

Populatia globului doreste o lume multipolara, in care puterea SUA sa se diminueze in paralel cu cresterea rolului Uniunii Europene pe scena internationala, arata cel mai mare sondaj de opinie realizat vreodata, efectuat de Gallup International la comanda Consiliului European pentru Relatii Externe.

Potrivit sondajului, 35 la suta din cele 57.000 de persoane intervievate in 52 de tari doresc cresterea influentei Uniunii Europene. Editia din 2007 a „Vocii Poporului“ noteaza ca cetatenii lumii nu sunt de acord cu extinderea influentei Statelor Unite si a Iranului: 39 la suta dintre respondenti doresc contracararea puterii Iranului, iar 37 la suta a Statelor Unite.

Nici Rusia si China nu scapa de parerile negative, in conditiile in care 29, respectiv 32 la suta dintre cei chestionati cred ca ar fi bine ca puterile acestora sa fie limitate. Sondajul a fost realizat in 52 de tari din Europa, Asia, Africa, America, unde au fost intervievate aproximativ 57.000 de persoane. Marja de eroare este de plus/minus 3 la suta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sondaj,
geopolitica,
multipolaritate
/actualitate/politic/sa-fie-mai-multi-poli-1018845
1018845
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.