Rusia: Validarea de catre Basescu a actului ce a dus la moartea a 27 mil. de rusi, nejustificabila

Postat la 30 iunie 2011 44 afişări

Ministerul de Externe rus considera ca "nejustificabila" validarea atacului care a costat Uniunea Sovietica 27 de milioane de vieti si spune ca declaratia presedintelui Traian Basescu despre trecerea Prutului nu se explica prin unele "dintre conditiile politice actuale".

Moscova si-a exprimat indignarea fata de declaratiile sefului statului roman, care, in opinia sa, a justificat atacul Germaniei naziste contra URSS, scrie agentia in pagina electronica, citand un comunicat al purtatorului de cuvant al MAE rus, Aleksandr Lukasevici, potrivit Ria Novosti. "Rusia se indigneaza de recentele afirmatii ale liderului roman care a declarat ca, daca ar fi fost in locul maresalului Antonescu, ar fi trimis de asemenea soldatii romani sa participe la ofensiva lansata de Germania nazista impotriva Uniunii Sovietice", se arata in comunicat. Lukasevici a califgicat drept "nejustificabila" validarea atacului care a costat Uniunea Sovietica peste 27 de milioane de vieti.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
basescu,
moarte,
rusi,
externe
/actualitate/politic/rusia-validarea-de-catre-basescu-a-actului-ce-a-dus-la-moartea-a-27-mil-de-rusi-nejustificabila-8418174
8418174
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.