Rusia este revoltata din cauza declaratiilor lui Basescu despre trecerea Prutului

Postat la 30 iunie 2011 20 afişări

Rusia este revoltata de declaratiile presedintelui roman Traian Basescu, potrivit carora si el le-ar fi ordonat militarilor sa treaca Prutul, in 1941, potrivit unui mesaj publicat de purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe Aleksandr Lukasevici, pe contul de Twitter al institutiei.

"Rusia este revoltata ca presedintele roman a declarat ca si el le-ar fi ordonat trupelor sale sa treaca raul Prut pentru a ataca URSS in 1941", precizeaza mesajul publicat de pe contul @MFA_Russia. Presedintele Traian Basescu a declarat, la 22 iunie, la B1 TV, ca decizia Regelui Mihai de a abdica a fost "un act de tradare", el adaugand totodata ca relatia sa de apropiere cu printul Paul a fost un gest pentru a proba ca nu are nimic cu Casa Regala. Pe de alta parte, presedintele a reamintit, in contextul unei intrebari, ca se implinesc 70 de ani de la "hai sa-i spunem celebra «Soldati romani, va ordon treceti Prutul!»". El a spus ca daca ar fi fost in acel moment istoric ar fi dat acelasi ordin. "Da, pentru ca aveam un aliat si aveam de recuperat un teritoriu. Daca aveam conditiile de atunci probabil ca as fi facut-o", a spus el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
basescu,
rusia,
declaratii,
reactii,
MAE
/actualitate/politic/rusia-este-revoltata-din-cauza-declaratiilor-lui-basescu-despre-trecerea-prutului-8418203
8418203
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.