Romania boicoteaza summit-ul de la Varsovia. Basescu nu participa la reuniune pentru ca e invitat Kosovo, o entitate nerecunoscuta

Postat la 25 mai 2011 18 afişări

Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, a confirmat miercuri ca presedintele Traian Basescu nu va participa la summit-ul de la Varsovia, deoarece "gazdele reuniunii din acest an au decis invitarea unei entitati care nu este recunoscuta ca stat de catre tara noastra".

"In perioada 27-28 mai, la Varsovia, va avea loc cea de a 17-a Reuniune a sefilor de stat din Europa Centrala si de Est. Avand in vedere ca gazdele reuniunii din acest an au decis invitarea unei entitati care nu este recunoscuta ca stat de catre tara noastra, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, nu va participa la acest eveniment", a precizat Valeriu Turcan, purtator de cuvant al sefului statului roman, intrebat despre informatiile aparute in presa sarba conform carora Romania nu va participa la summit-ul de la Varsovia. Serbia, Romania si Slovacia vor boicota summit-ul liderilor din Europa Centrala si de Sud-Est, care va avea loc la sfarsitul saptamanii la Varsovia in prezenta presedintelui american, Barack Obama, din cauza Kosovo, sustine un cotidian sarb, citat de B92 in pagina electronica de marti.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
basescu,
varsovia,
summit,
kosovo,
participare
/actualitate/politic/romania-boicoteaza-summit-ul-de-la-varsovia-basescu-nu-participa-la-reuniune-pentru-ca-e-invitat-kosovo-o-entitate-nerecunoscuta-8285230
8285230
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.