Reuters: Boc este un elev model al austerităţii FMI, dar ar putea fi nevoit "să taie mai adânc"

Postat la 16 august 2011 11 afişări

Premierul Emil Boc a fost un elev model al austerităţii predate de FMI, dar turbulenţele globale de pe pieţe, creşterea economică slabă şi privatizările întârziate l-ar putea forţa "să taie mai adânc", deşi anul viitor va fi unul electoral, se arată într-o analiză Reuters.

Boc a suferit deja semnificativ în sondajele de opinie, partidele coaliţiei de guvernare adunând doar 25% din susţinerea publicului, faţă de o cotă confortabilă de 60% pentru alianţa partidelor de opoziţie, condusă de social democraţi, notează agenţia de presă.

Mulţi analişti politici consideră însă că legăturile strânse dintre Boc şi preşedintele Traian Băsescu, o reformă solidă şi legăturile slabe dintre partidele de opoziţie i-ar putea permite premierului să păstreze puterea, chiar dacă nu ar câştiga direct alegerile generale de anul viitor, scrie Reuters.

Creşterea deficitului bugetar până în iunie la 2,1% din PIB pune însă sub semnul întrebării atingerea ţintei pentru finalul anului, de 4,4% din PIB. Astfel, FMI ar putea insista pentru o nouă rundă de măsuri de austeritate înainte de alegerile locale din vara anului viitor şi de alegerile generale din noiembrie 2012.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
reuters,
boc,
politic,
economie,
fmi,
austeritate,
masuri
/actualitate/politic/reuters-boc-este-un-elev-model-al-austeritatii-fmi-dar-ar-putea-fi-nevoit-sa-taie-mai-adanc-8625887
8625887
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.