Restauratia republicanilor in Congres: a plecat Pelosi, a venit Boehner (VIDEO)

Postat la 09 ianuarie 2011 13 afişări

Adversarii republicani ai lui Barack Obama au preluat oficial, in aceasta saptamana, controlul Camerei Reprezentantilor si l-au ales pe liderul lor, John Boehner, in functia de presedinte, dupa victoria in alegerile din 2 noiembrie.

Boehner a fost ales cu 241 de voturi din totalul de 432 posibile. Congresman de Ohio (nord), putin cunoscut inainte de victoria republicanilor in alegerile legislative, el ii succeda la sefia Camerei democratei Nancy Pelosi, aflata in functie din 2007.

Pelosi nu a obtinut decat 173 de voturi. Ea isi va asuma de acum doar rolul de lider al minoritatii democrate a Camerei Reprezentantilor. Aproximativ 20 de democrati si-au aratat nemultumirea fata de Pelosi si au votat pentru alti congresmeni democrati.

Predarea stafetei puterii intre Pelosi si Boehner a prilejuit ilaritate in sala de congrese, intrucat ea s-a realizat prin inmanarea de catre Pelosi catre Boehner a ciocanelului traditional de speaker al Camerei Reprezentantilor, iar ciocanelul respectiv (ales intotdeauna de presedintele Camerei) era mult mai mare decat cele obisnuite, din lemn de artar, livrate parlamentarilor de catre serviciul de tamplarie al Camerei. Uriasul ciocan s-a dovedit a fi un cadou oferit lui Boehner de catre un alegator din Ohio.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/restauratia-republicanilor-in-congres-a-plecat-pelosi-a-venit-boehner-video-7874832
7874832
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.