“Reforma” uninominalului nu mai e la moda. Politicienii vor inapoi la liste

Postat la 29 noiembrie 2010 7 afişări

Crin Antonescu vrea "uninominal pur", in doua tururi. Ion Iliescu vrea modelul german - uninominal combinat cu liste, iar Marko Bela - uninominal dintr-un singur tur.

Pro Democratia a organizat, saptamana trecuta, o dezbatere pe tema votului uninominal. In cadrul acesteia, au fost prezentate rezultatele unui sondaj CCSB, care dovedesc fie ca alegatorul roman este complet neinteresat de senatorul/ deputatul care il reprezinta in Parlamentul Romaniei, fie ca sistemul este atat de complicat si ineficient, incat electorul pierde urma alesului, care ar trebui sa-l reprezinte. Indiferent de situatie, atat marea masa a electoratului, cat si liderii partidelor politice vor schimbarea actualului sistem - vot uninominal cu reprezentare proportionala.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
alegeri,
uninominal,
liste,
voturi
/actualitate/politic/reforma-uninominalului-nu-mai-e-la-moda-politicienii-vor-inapoi-la-liste-7758978
7758978
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.