Puterea si Opozitia se injura in Parlament. Cine pierde daca acordul cu FMI e pus in pericol

Postat la 11 noiembrie 2010 8 afişări

Daca Parlamentul nu reuseste sa adopte, in cel mult sase saptamani, legea pensiilor, a salarizarii unitare si pe cea a bugetului, asa cum a cerut FMI, acordul cu Fondul ar putea fi pus in pericol.

Primele urmari ar putea fi cresterea cursului si scumpirea creditelor luate atat de catre stat cat si de catre populatie de la bancheri. Pe termen mediu costurile totale ar putea ajunge si la cateva miliarde de euro, din deprecierea leului, scumpirea creditelor si neincasarea transelor de la FMI si CE. Mai mult decat atat, nerespectarea limitei de timp ceruta de FMI va afecta si viitorul acord, care ar trebui negociat in ianuarie.

"Eventuala blocare, chiar si pentru scurt timp, a acordului cu Fondul va nelinisti si mai mult investitorii, care vor pune, inevitabil, presiune pe deprecierea cursului. BNR are rezerve record insa ar putea decide sa dea un semnal, sa arate pisica, si sa lase leul sa cada pentru a arata populatiei, asa cum a facut-o si cand s-a anuntat majorarea TVA, ce se intampla cand politicul isi bate joc de economic", ne-a declarat un dealer. El a precizat ca si dobanzile vor creste, pentru ca Romania va fi considerat un stat mult mai riscant "fara FMI alaturi care sa-i sufle in ceafa Guvernului".

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
putere,
opozitie,
Parlament,
FMI,
acord
/actualitate/politic/puterea-si-opozitia-se-injura-in-parlament-cine-pierde-daca-acordul-cu-fmi-e-pus-in-pericol-7707106
7707106
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.