Punem si noi rachete

Postat la 20 noiembrie 2007 1 afişăre

Comandantul diviziei de rachete si artilerie al armatei Rusiei, generalul-colonel Vladimir Zaritki, a sugerat ca Moscova ar putea amplasa rachete cu raza scurta de actiune in Belarus, daca Statele Unite merg mai departe cu intentiile lor in privinta amplasarii in Polonia si Cehia a unor componente din scutul antiracheta.

Declaratia lui Zaritki a fost prefatata de un anunt al autoritatilor din Belarus ca vor achizitiona pentru dotarea armatei nationale cel mai nou tip de racheta ruseasca, Iskander, echipata cu focos conventional. Rusia si Statele Unite au continuat in ultimele luni duelul verbal referitor la proiectele strategice ale SUA in Europa Centrala, iar presedintele Vladimir Putin a ajuns pana la a compara – "din punct de vedere tehnologic" - situatia actuala cu criza rachetelor cubaneze din 1962, care a dus Washingtonul si Moscova in pragul unui conflict nuclear.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Belarus,
anti-racheta,
Rusia
/actualitate/politic/punem-si-noi-rachete-1044325
1044325
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.