PSD merge la Curte cu legea pensiilor

Postat la 17 septembrie 2010 13 afişări

PSD a anuntat contestatia la Curtea Constitutionala a Legii pensiilor unitare, adoptata de Camera Deputatilor saptamana trecuta. Unul din motivele ce urmau a fi invocate in sesizare este acela ca in plen nu mai exista cvorum in momentul votului. PSD sustine ca in sala mai erau 82 de deputati, dar ca presedinta Camerei, Roberta Anastase, a numarat de doua ori mai multi pentru a putea trece legea.

De altfel, dezbaterile din plen au fost marcate de controverse intre reprezentantii puterii si cei ai opozitiei, un moment semnificativ fiind cel cand deputatii s-au pronuntat asupra varstei standard de pensionare, stabilita in final la 65 de ani pentru ambele sexe. S-a mai stabilit integrarea in sistemul unitar de pensii a cadrelor militare in activitate, a politistilor si a functionarilor publici din penitenciare, precum si a celor din domeniul apararii, al ordinii publice si al sigurantei nationale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
PSD,
CC,
legea pensiilor
/actualitate/politic/psd-merge-la-curte-cu-legea-pensiilor-7287134
7287134
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.