Programul politic de Revelion

Postat la 08 ianuarie 2008 1 afişăre

Presedintele Traian Basescu a pasit cu stangul in 2008, dupa ce a inregistrat ceea ce unii comentatori au numit primul sau esec in fata unei multimi.

Urcat pe scena in fata a cateva mii de persoane adunate sa serbeze intrarea in 2008 in Piata Constitutiei din Bucuresti (locul primului discurs al candidatului Traian Basescu dupa castigarea alegerilor prezidentiale din 2004), presedintele - altadata un orator electrizant pentru multimile din fata sa - a adoptat un discurs extrem de lung (de doua ori mai lung fata de cel din 2006), presarat cu termeni abstracti si rationamente lipsite de o substanta evidenta.

Desi fara capacitatea de a mai emotiona ca in trecut, discursul prezidential a conturat totusi cate putin din agenda politica a sefului statului in 2008. Potrivit majoritatii analistilor, Basescu a semnalizat ca va pune accent public pe reforma din educatie, sistemul sanitar, cel de transporturi si pe problemele legate de mediu. De asemenea, seful statului a facut referire si la continuarea temelor de politica externa, principala preocupare fiind indicata drept cea pentru romanii care traiesc dincolo de granite, in special in Republica Moldova si Ucraina. Deocamdata, relatiile bilaterale cu cele doua state - care se rasfrang si asupra situatiei romanilor de acolo - sunt destul de reci, dupa ce Bucurestiul a relaxat accesul cetatenilor moldoveni la vize si pasapoarte romanesti, precum si la stagii de pregatire in Romania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Basescu,
discurs
/actualitate/politic/programul-politic-de-revelion-2326865
2326865
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.