Presedintele crede ca "liderii sindicali sunt caraghiosi cand vorbesc de coruptia politicienilor"

Postat la 26 mai 2010 12 afişări

Seful statului a apreciat ca liderii sindicali sunt raspunzatori pentru cei pe care-i apara "chipurile, fara rezerve", respectiv functionarii publici, a caror vina pentru coruptia din sistem este in ansamblu mult mai mare decat cea a ministrilor.

"N-as vrea sa-l intreb pe dl. Marica ce stie de coruptia din vami sau pe seful Politiei de Frontiera ce stie despre coruptia din frontiere, pe unde trec TIR-urile cu tigari", a comentat Traian Basescu, criticand atitudinea "domnilor lideri sindicali" conform careia nu e treaba lor sa descopere coruptia din sistem. "Nu e treaba lor, dar nici statul nu poate plati un politist sau un procuror pentru fiecare functionar", spune presedintele.

Vasile Marica este seful sindicatelor functionarilor publici (Sed Lex) si unul dintre cei mai vehementi critici ai masurilor preconizate de Guvern si de presedinte.

"In opinia liderilor sindicali, functionarii sunt niste ingerasi", a continuat ironic Basescu - insa functionarii sunt cei care vamuiesc proiectele de investitii publice, uneori chiar cu 10-20% din valoarea unui proiect. "Nu ministrii sunt cei responsabili de administrarea fondurilor, ci functionarii: aici trebuie facuta curatenie radicala", a insistat el.

Presedintele a cerut insa in egala masura "sa terminam cu demagogia sindicala a salariilor" manifestata de o serie de demnitari, care prefera sa vorbeasca de nivelul salariilor, desi realitatea veniturilor lor e cu totul alta decat cea a salariilor. "Daca se cer populatiei sacrificii, austeritate si transparenta, atunci sa se manifeste si la nivelul institutiilor publice", spune seful statului, precizand ca la intalnirea de marti cu grupurile parlamentare ale PDL a cerut ministerelor ca in cel mai scurt timp sa afiseze pe site-uri veniturile salariale din ministere, agentii si regii. "Daca nu o vor face, isi asuma responsabilitatea de a fi in disputa publica cu mine", a adaugat Basescu.

In acest sens, presedintele a declarat ca spera ca la restructurarea ce urmeaza sa nu existe standarde duble, astfel incat "ministrii cu mai multa influenta, baietii buni" sa-si permita sa nu faca nimic, iar cei cu mai putina influenta sa fie singurii cu reduceri de cheltuieli cu personalul. "Trebuie sa inteleaga ca procesul de descentralizare si restructurare e necesar peste tot, in ministere, primarii, sanatate, educatie, armata, servicii de informatii, Ministerul de Interne", a adaugat Traian Basescu, cerand ca in institutiile publice sa se faca o selectie corecta a personalului care pleaca si a celui care ramane, "in functie de competenta, nu de clientela politica".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
basescu,
sindicate,
coruptie,
guvern
/actualitate/politic/presedintele-crede-ca-liderii-sindicali-sunt-caraghiosi-cand-vorbesc-de-coruptia-politicienilor-6174331
6174331
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.