Presedintele a trimis Parlamentului proiectul de revizuire a Constitutiei

Postat la 23 iunie 2011 8 afişări

Presedintele Traian Basescu a declarat inainte de plecarea spre Bruxelles, unde participa la Consiliul European, ca a trimis Parlamentului in cursul diminetii de joi proiectul de revizuire a Constitutiei.

El spusese miercuri, intr-un interviu la RRA, ca declarat, opteaza pentru varianta de a trimite Parlamentului proiectul de revizuire a Constitutiei in forma initiala, lasand Legislativului libertatea de a face reformulari in proiect.

Intrebat daca decizia CC privind proiectul de revizuire a Constitutiei este obligatorie, presedintele Basescu a raspuns: "Este obligatorie, chiar daca discutam despre un proiect de lege, si nu de o lege care a trecut prin Parlament. Este legea de revizuire a Constitutiei. Proiectul este obligatoriu. Aici am doua variante. Una ar fi ca in urma deciziei motivate a CC sa revizuiesc textul proiectului si sa revin la Curtea Constitutionala sau sa transmit si decizia CC si proiectul si avizul CL catre Parlament, sa-i las Parlamentului libertatea de a face revizuirea Constitutiei. Optez pentru aceasta varianta, in care sa las Parlamentului libertatea sa aduca reformulari".

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/presedintele-a-trimis-parlamentului-proiectul-de-revizuire-a-constitutiei-8376252
8376252
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.