Planuri de succesiune

Postat la 28 iunie 2010 9 afişări

Clarificarile din formula de conducere a PDL au destul de putine sanse sa fie puse in practica in forma pe care se spune ca ar fi cerut-o presedintele Traian Basescu.

La reuniunea de la Snagov de dupa esecul motiunii de cenzura, Basescu le-ar fi spus actualilor lideri sa separe conducerea de partid de cea guvernamentala si sa creeze functii suplimentare de prim-vicepresedinti care sa pregateasca succesiunea la conducerea partidului in perspectiva alegerilor.

Masura, ce viza direct cazurile lui Adriean Videanu si Vasile Blaga (si chiar si pe cel al premierului Emil Boc) a fost intampinata - dupa cum era de asteptat - cu rezistenta primilor doi, care au reusit sa amane deocamdata discutiile referitoare la acest subiect si sa le concentreze pe "ranforsarea" Biroului Permanent National.

Insa urmaritorii viitoarelor functii de prim-vicepresedinti, intre care se numara Elena Udrea, Sever Voinescu, Cristian Preda, au aratat ca nu se vor lasa atat de usor si ca vor face presiuni in continuare, mizand foarte probabil si pe sprijinul si influenta presedintelui Basescu. Este foarte probabil ca odata cu disputa referitoare la organizarea interna a partidului sa se transeze si soarta viitoarei remanieri guvernamentale, amanata pentru toamna, dupa ce se presupune ca masurile de austeritate vor fi in vigoare, iar efectele la nivelul electoratului vor cere sacrificii de imagine.

De cealalta parte, opozitia a renuntat sa mai depuna o motiune de cenzura, fiind mai preocupata de reasezarea doctrinara a celor doua formatiuni - PSD si PNL - care dupa luptele umar la umar duse impotriva PDL au cam pierdut sensul notiunilor de "stanga" si "dreapta" din politica.

Astfel, intre reprezentantii celor doua formatiuni a fost incurajat un razboi cu sageti ideologice tot mai ascutite, menit sa le diferentieze in ochii electoratului. Nu este insa sigur ca electoratul mai este dispus la un astfel de exercitiu de acuitate vizuala, ocupat fiind cu digerarea masurilor de austeritate impuse de Executiv.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pdl,
basescu,
boc,
/actualitate/politic/planuri-de-succesiune-6447053
6447053
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.