Pielea ursului din padure sau ce succes are motiunea de cenzura a opozitiei

Postat la 20 septembrie 2010 12 afişări

Opozitia a cautat saptamana trecuta sa dea impresia ca priveste cu mult optimism anuntata motiune de cenzura de luna viitoare. Cei care au deschis balul au fost liberalii, care au anuntat in premiera un guvern din umbra de 11 ministere, presarat si cu activisti ai PNL, dar si cu personalitati independente (Andrei Marga, Claudiu Doltu), avand mare grija sa nu scoata in fata acei fosti ministri a caror imagine publica a ramas cel putin sifonata dupa 2008.

De partea lor, social-democratii au anuntat ca vor veni si ei cu o oferta paralela, insa - o mai veche problema a partidului - ea nu va contine nume, ci doar principii si masuri pe care PSD le va lua atunci cand ar ajunge la guvernare. Doar ca PSD doreste sa maximizeze pe cat posibil momentul (fata de liderul PNL, care si-a anuntat guvernul in seara eliberarii lui Sorin Ovidiu Vintu) si va organiza o lansare cu pompa pe 16 octombrie a programului de guvernare paralel.

Numai ca din calendarul anuntat de PSD rezulta ca motiunea de cenzura la adresa guvernului Boc va fi amanata cu o luna fata de termenul initial (jumatatea lui septembrie), timp in care se mai pot intampla multe. Opozitia spera, fireste, ca anuntatele miscari de protest ale diverselor sindicate - cele din ordinea publica au fost ultimele intrate in hora amenintarilor - se vor concretiza si vor atinge un nivel de unde sa puna o presiune suficienta pe acei parlamentari ai puterii care ar putea inclina balanta la vot.

In acest timp, PDL a aratat ca a depasit perioada dificila de dupa remaniere si a reusit sa impuna in Parlament controversata lege a pensiilor, desi prevederile sale nu au fost intampinate chiar cu bratele deschise de colegii de guvernare de la UDMR si UNPR. Daca legea nu va fi invalidata de Curtea Constitutionala, guvernul condus de Emil Boc poate arata luna viitoare institutiilor financiare internationale ca a reusit sa indeplineasca una dintre cele mai sensibile cerinte din acordurile de finantare, avand sanse sa obtina astfel o noua transa de imprumut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prim-plan,
politic,
opozitie,
motiune,
Guvern
/actualitate/politic/pielea-ursului-din-padure-sau-ce-succes-are-motiunea-de-cenzura-a-opozitiei-7286836
7286836
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.