PDL vrea controlul prin lege al presei scrise: „Exista lichele ce trebuie eliminate“

Postat la 10 septembrie 2010 13 afişări

Un proiect de lege ce apartine deputatului Silviu Prigoana introduce presa scrisa si online sub controlul CNA. Noile reguli sunt prevazute intr-un proiect de lege semnat de noua deputati PDL, in frunte cu Silviu Prigoana.

Actul normativ prevede obligativitatea ca toate ziarele si revistele sa depuna la CNA cereri in vederea autorizarii, licenta acordata de consiliu fiind necesara pentru tiparirea oricarei publicatii de presa scrisa pe teritoriul Romaniei.

Practic, prin respectivul proiect, parlamentarii democrat-liberali care i se alatura lui Silviu Prigoana: Alin Popoviciu, Marius Spanu, Doru Lese, Brandusa Novac, Florin Anghel, Iustin Arghir Cionca, Adrian Nitu si Corneliu Olar, cer ca toate articolele de presa sa redea punctul de vedere al persoanei la care fac referire si sa fie sustinute cu dovezi. In caz contrar, la cererea "persoanei vatamate", CNA ar urma sa suspende licenta pentru o perioada de una, trei sau sase luni.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
justitie,
PDL,
propunere,
control,
presa,
CNA
/actualitate/politic/pdl-vrea-controlul-prin-lege-al-presei-scrise-exista-lichele-ce-trebuie-eliminate-7175774
7175774
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.