PDL contra PDL: Votati pentru "Romania dreapta" sau pentru "O Romanie dreapta"?

Autor: Mihai Mitrica Postat la 09 aprilie 2011 24 afişări

Acuzatiile de plagiat care au insotit publicarea titlurilor de motiuni cu care principalii candidati s-au inscris in cursa pentru sefia PDL au mai adus putina sare si piper, in aceasta saptamana, peste o campanie ce pare ca deocamdata se duce intens mai mult la nivel de culise.

Daca premierul Emil Boc este destul de vizibil in calitate de sef al Guvernului, negand vehement intentia de a demisiona, desi surse din partid sustin ca presedintele i-ar fi cerut sa plece ca sa-si pastreze sansele la sefia partidului, preopinentul sau Vasile Blaga s-a remarcat printr-o stralucita absenta, strategie care de altfel ii confera un avantaj simbolic ce poate fi fructificat odata cu prima iesire publica. Blaga va candida la sefia PDL cu motiunea "O Romanie dreapta, o Romanie europeana", foarte similara ca titlu cu "Romania dreapta, Romania puternica", titlul pe care Emil Boc l-a folosit pentru motiunea sa.

Pe langa episodul hilar, merita notata si prima critica adusa lui Emil Boc de unul dintre principalii sustinatori, consilierul economic Andreea Paul-Vass, care a acuzat guvernul condus de Emil Boc ca a pierdut startul reformelor pentru ca s-a aliat cu PSD, ca a perpetuat politizarea institutiilor publice si ca nu a urmarit aplicarea adecvata a deciziilor luate in Guvern. Reactia consilierei poate fi contabilizata automat in favoarea taberei Blaga si pune sub semnul intrebarii coeziunea cercului apropiat al premierului, in perspectiva campaniei electorale interne, care se anunta extrem de disputata.

Cireasa de pe tort a pus-o anuntarea candidaturii lui Toader Paleologu la sefia PDL, cu intentia recunoscuta de "a mai destinde atmosfera". Miscarea a fost interpretata din exterior drept o incercare de a-i atrage pe sustinatorii reformistilor (Macovei, Preda, Voinescu), desi Cristian Preda a declarat pentru Mediafax ca, desi intelectual vorbind, il lega multe lucruri de Paleologu, nu apreciaza tonul "jucaus" adoptat uneori de acesta si ca "in politica nu e nevoie intotdeauna de spirit ludic".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/pdl-contra-pdl-votati-pentru-romania-dreapta-sau-pentru-o-romanie-dreapta-8141784
8141784
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.