PDL asteapta salvarea de la "Cealalta Romanie": Legea Baconschi aduce un milion de voturi in plic

Postat la 21 ianuarie 2011 5 afişări

Diaspora romaneasca ar putea deveni o miza foarte importanta la alegerile viitoare. Dupa unii, aceasta ar fi singura sansa ca democrat-liberalii sa obtina un rezultat bun la alegeri.

Intre trei si cinci milioane de romani - acesta este bazinul electoral potential aflat in afara tarii, potrivit unor calcule facute pentru gandul de lideri si oficiali democrat-liberali. Dintre acestia, potrivit acelorasi surse, in mod real ar putea vota intre 500.000 si un milion de oameni dupa ce proiectul ministrului Teodor Baconschi privind introducerea votului prin corespondenta va deveni realitate. PDL spera ca, atat la prezidentiale, cat si la parlamentare, sa ia in continuare partea leului din diaspora, asa cum a facut-o pana acum. La ultimul scrutin, masa de votanti din strainatate a facut diferenta intre Traian Basescu si social-democratul Mircea Geoana. Sustinatorii acestuia din urma au acuzat nereguli la sectiile speciale organizate in afara ambasadelor si consulatelor, cerand renumararea voturilor.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
Baconschi,
PDL,
alegeri,
vot,
diaspora
/actualitate/politic/pdl-asteapta-salvarea-de-la-cealalta-romanie-legea-baconschi-aduce-un-milion-de-voturi-in-plic-7907496
7907496
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.