Parlamentarii au afaceri cu statul de 258 de milioane de euro

Postat la 25 ianuarie 2011 26 afişări

72 de parlamentari au afaceri cu statul, insumand peste 258 de milioane de euro, conform ultimelor declaratii de interese, publicate in baza Legii 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice.

24 din 137 de senatori au afaceri declarate in suma de 33,4 milioane de euro, iar 48 de deputati din 334 au afaceri de 224,8 milioane de euro, informeaza site-ul cursdeguvernare.ro. Din punct de vedere al repartitiei politice, afacerile merg aproape simetric cu repartizarea mandatelor: 24 de parlamentari avand afaceri cu statul sunt ai PDL, 20 de la PSD, 15 PNL, 9 UDMR, iar cate unul au conservatorii, progresistii, independentii si Forumul Democrat al Germanilor din Romania.

In lista figureaza nume sonore, precum Elena Udrea, Sorina Placinta, Silviu Prigoana, Valeriu Tabara, Verestoy Attila, Dan Nica, Relu Fenechiu, Dan Voiculescu. Insa pomenitii, cu exceptia ultimului, desi se pozitioneaza in jumatatea superioara a clasamentului, intre cei 72, din punctul de vedere al valorii contractelor cu statul, nu ocupa primele pozitii. Acestea le revin unor parlamentari mai putin cunoscuti, dar care au incasat si mai incaseaza sume de zeci de milioane de euro de la autoritati locale sau centrale, companii de stat, regii autonome. Asa sunt senatorii Ion Toma (afaceri de 22,5 milioane de euro) si Florin Constantinescu (16 milioane de euro) si deputatii Constantin Mazilu (13,5 milioane de euro), Florin Anghel (11,7 milioane de euro), Horia Teodorescu (9 milioane de euro), Gheorghe Ana (5 milioane de euro).

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/parlamentarii-au-afaceri-cu-statul-de-258-de-milioane-de-euro-7916737
7916737
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.