ONU nu mai sperie

Postat la 14 iunie 2010 8 afişări

Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat ca rezolutia ONU care intensifica sanctiunile impotriva Iranului “nu face doi bani” si ca Teheranul nu va ceda presiunii.

Pentru a patra oara in ultimii patru ani, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezolutie referitoare la programul nuclear iranian; documentul stabileste ca Teheranul nu va putea investi in strainatate in anumite activitati sensibile, precum minele de uraniu, si ca navele sale vor putea fi inspectate in apele internationale.

Totodata, se interzice vanzarea catre Iran a opt noi tipuri de armament greu, in special tancuri. Textul este insotit de trei anexe care contin liste cu persoane, entitati si banci iraniene, care se vor adauga celor deja afectate de sanctiuni individuale, precum inghetarea averilor si interdictia de a calatori in strainatate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iran,
onu,
Mahmoud Ahmadinejad,
arme nucleare,
/actualitate/politic/onu-nu-mai-sperie-6407931
6407931
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.