Oameni in catuse

Postat la 24 iunie 2008 5 afişări

O imagine demna de vremurile dure ale falimentului Enron a oferit-o saptamana trecuta arestarea lui Ralph Cioffi si Matthew Tannin, primii manageri de fonduri de investitii speculative (hedge funds) de pe Wall Street pusi in catuse pentru un caz urias de frauda pe piata ipotecilor imobiliare, care a produs o paguba totala estimata de autoritatile federale americane la un miliard de dolari

Peste 400 de persoane au fost acuzate in cazuri similare de frauda in urma unei investigatii care a durat trei luni. Fondurile de investitii speculative conduse de Cioffi si Tannin au dat faliment vara trecuta din cauza expunerii masive pe piata creditelor ipotecare secundare, insa cei doi nu le-au dezvaluit investitorilor situatia reala, desi inca din martie 2007 stiau de perspectiva falimentului.

 

Cazul, pentru care o parte din probe se leaga de un schimb de e-mail-uri intre Cioffi si Tannin, este primul de acest fel instrumentat in mediul de afaceri de pe Wall Street de la debutul crizei ipotecare.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/oameni-in-catuse-2736513
2736513
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.