Nu ne mai trebuie FMI

Postat la 26 iulie 2010 10 afişări

Lasat de FMI cu ochii in soare, premierul ungar Viktor Orban a declarat in cele din urma ca nici macar nu mai e interesat de un nou acord cu Fondul, singurul lucru important fiind de-acum ca Ungaria sa obtina garantii din partea UE ca va fi tratata corect, la fel ca si celelalte state membre, atunci cand se pune problema reducerii deficitului bugetar la mai putin de 3% din PIB.

Tinta Budapestei pentru acest an este un deficit de 3,8% din PIB.

FMI a intrerupt saptamana trecuta negocierile cu Ungaria, nu din cauza taxei pe profitul bancilor, asa cum multi inca mai cred, ci din cauza incapatanarii guvernului Fidesz de a reduce fiscalitatea, ceea ce FMI considera un demers riscant pentru sanatatea bugetara a unei tari emergente, cu probleme indelungate de aducere sub control a deficitului fiscal.

Acordul cu FMI pentru linia de credit aflata in derulare, in valoare de 20 de miliarde de euro, expira in octombrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fmi,
ungaria,
imprumut,
Viktor Orban
/actualitate/politic/nu-ne-mai-trebuie-fmi-6690937
6690937
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.