Monica Macovei: premierul Boc sa se retraga, sa vina un premier tehnocrat

Postat la 29 aprilie 2011 9 afişări

Europarlamentarul Monica Macovei isi afirma sustinerea pentru candidatura lui Emil Boc la sefia PDL, insa considera ca Boc trebuie sa-si dea demisia din conducerea Guvernului, unde ar trebui numit un prim-ministru tehnocrat.

"Cred ca in acest moment, ca premier, dl. Boc nu mai are credibilitate publica si solutia unui premier tehnocrat care sa aplice cu strictete masurile de reforma a statului si sa puna cep la banii publici ar fi una foarte buna pentru tara", scrie Monica Macovei pe blogul personal.

Macovei afirma insa ca pentru presedintia partidului, Emil Boc este cel mai bun, pentru ca el a fost singurul care, in Colegiul Director National al partidului, a votat pentru propunerile de introducere a criteriilor de integritate si competenta in statut, propuneri sustinute de ea, alaturi de Cristian Preda si Sever Voinescu. Alegerile pentru presedintia PDL vor avea loc peste doua saptamani.

Europarlamentarul explica de ce nu il va vota pe Vasile Blaga, pentru ca el "intruneste aprecierea oponentilor duri ai lui Traian Basescu si a oponentilor reformei" si "nu este criticat niciodata de opozitie, este intr-un fel amicul lor". In ce il priveste pe al treilea candidat la sefia PDL, Toader Paleologu, Monica Macovei spune ca l-ar vota "din tot sufletul" pentru ca apreciaza motiunea lui, "dar consider ca am datoria fata de public sa ma pozitionez in raport cu una din variantele cu sanse reale. Vremea lui Teodor si a mea (caci si eu am vrut sa fac o motiune) va veni. Sau altceva".

Numele Monicai Macovei, alaturi de cel al lui Cristian Preda si Sever Voinescu, a fost discutat in ultima vreme in legatura cu ideea unui nou partid de dreapta, care sa concentreze "reformistii" si necoruptii din PDL si sa stranga in jurul sau electoratul dezamagit de refuzul conducerii PDL de a adopta in statut criteriile de integritate pentru membrii partidului.

Ideea unui nou partid a fost vehiculata pentru prima data anul trecut de consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu, care a numit formatiunea o "Alba ca Zapada" a politicii romanesti. Joi, consilierul Lazaroiu a fost eliberat din functie de presedintele Traian Basescu.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/monica-macovei-premierul-boc-sa-se-retraga-sa-vina-un-premier-tehnocrat-8206523
8206523
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.