Miza e la Curtea Constitutionala

Postat la 31 mai 2010 13 afişări

O lupta care are multe sanse sa treaca putin observata se da in aceste zile intre partidele parlamentare pentru a obtine unul dintre cele doua locuri de judecator la Curtea Constitutionala care revin Camerei Deputatilor si Senatului.

Mandatele a trei judecatori expira la 7 iunie si, desi legea obliga (fara a stabili si sanctiuni in caz de nerespectare) Parlamentul sa gaseasca inlocuitori pana cel tarziu la 7 mai, aceasta nu s-a intamplat. Daca mandatul lui Petre Lazaroiu, numit interimar in functie de presedintele Traian Basescu, e de asteptat sa fie ocupat de acelasi titular, cele ale lui Ioan Vida si Nicolae Cochinescu vor fi sigur acordate unor alti titulari.

Dintre posibilii candidati pentru locul ce revine Camerei Deputatilor, cele mai mari sanse teoretice (datorita coalitiei cu UDMR si "independentii") le are nominalizatul PDL, Stefan Mircea Minea. Daca insa UDMR va alege sa voteze contracandidatul de la PSD, atunci Valer Dorneanu are cele mai mari sanse, intrucat va fi votat si de liberali.

La Senat, cele mai mari sanse teoretice le are tot candidatul PDL, Simina Tanasescu (desi nenominalizata oficial de partid); dat fiind ca Tanasescu se va confrunta cu liberalul Teodor Melescanu, cunoscut pentru bunele relatii cu PSD, dar si cu PDL, succesul ei nu mai este atat de sigur.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/miza-e-la-curtea-constitutionala-6197693
6197693
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.