Mitropolia din R.Moldova joaca in politica

Postat la 14 iunie 2010 11 afişări

Premierul moldovean Vlad Filat a acuzat Mitropolia Moldovei ca s-a implicat in politica sustinand intentia fostului director al Serviciului de Informatii si Securitate, Valeriu Pasat, de a forma un partid si de a candida la alegerile prezidentiale.

Acesta si-a anuntat planurile politice dupa ce Comisia Electorala Centrala i-a aprobat cererea de strangere a semnaturilor pentru declansarea unui referendum pe tema predarii obligatorii a religiei in scoli. Mitropolia Moldovei, subordonata canonic Patriarhiei de la Moscova, militeaza pentru acelasi statut al religiei si a anuntat ca sprijina demersul lui Pasat.

Fost ministru de interne, Valeriu Pasat a fost in centrul atentiei in 2005, cand a fost arestat de fostele autoritati comuniste sub acuzatia de vanzare ilegala a unor avioane MIG-29, dupa care, in iulie 2007, a fost amnistiat si a plecat la Moscova.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/mitropolia-din-r-moldova-joaca-in-politica-6407991
6407991
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.